Köp vape online från Sverige

En av Sveriges främsta vapebutiker

Vi på Ecigg Online erbjuder högkvalitativa vape-produkter från de främsta varumärkena inom vaping. Vi har vapes från populära tillverkare av vape och tillbehör såsom VooPoo, Joyetech, Eleaf, Aspire, Vaporesso, Justfog, Kangertech, Innokin, Wismec och Smok. Vi har varit verksamma i över 13 år och haft hög kundnöjdhet som högsta prioritet.

Trustpilot Eciggonline

  • 4,7/5 i betyg på TrustPilot

  • Snabba leveranser (beställningar innan 15:00 skickas samma dag)

  • Personlig & hjälpsam kundtjänst

  • Online och öppet 24/7

Köp Vape Startpaket eller designa din egen Vape

Vape är ett alternativ till tobak & cigaretter

En vape kan användas som ett alternativ till vanliga cigaretter. För dig som vill sluta röka kan en e-cigg vara ett alternativ. Du kan med en vape trappa ned nikotinhalten för att bli av med ditt nikotinberoende. Det finns risker även med vapes, så se det mest som ett temporärt alternativ i resan mot ett rökfritt liv.

Olika typer av vape

Stort utbud av olika smaker på e-juice

Vi erbjuder många olika smaker på e-juice, så att du ska hitta den smakprofil som passar dig.

E-juice till vape

Vi erbjuder ett stort utbud av e-juice eller e-vätska för dig att hitta rätt nikotinhalt och smakprofil för dig i dina e cigaretter.

Blanda egen e juice

Du kan även välja att blanda din egna e-juice till din e cigarett för att skapa en smakprofil eller nikotinhalt speciellt anpassad för dig. Är du till exempel intresserad av att skapa stora ångmoln kan du testa sub-ohm vaping, då behöver du specifika sub ohm vaping-produkter.

E-juice med eller utan nikotin

Generellt sett kan man dela in e-juice i två huvudkategorier: de med nikotin och de utan. I Sverige är den största flaskan med nikotinbaserad e-juice begränsad till 10 ml på grund av regleringar och en tilläggsavgift för nikotin.

Shortfills för e-juice

En annan variant benämns som "shortfills". Dessa flaskor är inte helt fyllda med nikotinfri e-juice, vilket ger utrymme för tillsättning av nikotin (kallad nicshot) om så önskas.

Shortfills har blivit favoriten bland dem som föredrar större vape-enheter, medan e-juice med nikotin är populär bland nykomlingar som använder enklare vape-kit. Detta beror på att större vapes producerar mer ånga och förbrukar mer juice. Därför är det ekonomiskt fördelaktigt att använda shortfills, särskilt eftersom de inte är föremål för nikotinavgift.

Vape tillbehör

Hos oss hittar du ett brett utbud av tillbehör till din vape. Du hittar vape startkit (startpaket), coils, tanks, podsystem, mods och vape pennor men även produkter för olika typer av vaping (som MTL vaping eller DTL vaping).

Vad är en vape?

En elektronisk cigarett, eller vape är en produkt som kan likna en vanlig cigarett både i utseendet och känslan. Men till skillnad från en vanlig cigarett, behöver en vape inte vara tänd för att användas. En vape förångar (vaporiserar) e-vätska med hjälp av en coil (förbrännare) och du kan inhalera ångan. En vape kan innehålla nikotin eller vara nikotinfri.

Illustration på hur en vape är uppbyggd, med batteri/mod, brännare/coil, förångare/behållare och munstycke.

Vad kostar en vape?

En vape kostar mellan 79 till 2000 kronor eller mer. Du kan designa din egna vape och på så sätt köpa de olika komponenterna separat, för att skapa en vape som passar dig. Om du är nybörjare kan du köpa en engångs vape, denna är redo att börja användas med enbart ett knapptryck och kräver ingen tidigare erfarenhet.

Det finns billiga vapes och dyrare vapes. Vi ser alltid till att alla våra elektroniska cigaretter är av hög kvalitet, så även fast du går lägre ned i prisklass får du en produkt som är av bra kvalitet.

Är det farligt att använda vape?

Ja, det kan vara farliga att använda en vape. Det är dock ett ämne som fortfarande forskas på och det kommer olika typer av resultat från olika forskningsgrupper. I de bästa fall bör man undvika all form av nikotin och tobak, och att andas in rök eller ånga är generellt sett inte bra. Däremot kan det fortfarande ses som ett alternativ till att röka traditionella cigaretter.

Kan jag fylla på en vape?

Ja, du kan fylla på en vape flera gånger. Detta gäller vapes där du kan fylla på din egna e juice och inte engångsvapes. Engångsvapes är, precis som namnet tyder på, till för att användas tills e-juicen tar slut. Efter det får man köpa en ny och den kan inte fyllas på.

Hos oss på Ecigg Online hittar du mängder med e juice för att du ska kunna testa dig fram till en smak som passar dig.

Är vape lagliga eller olagliga?

Vapes är lagliga i Sverige. Däremot finns det olagliga varianter ute på marknaden. Det har att göra med mängden nikotin i e-juicen framförallt, där vissa aktörer säljer e-juice med för hög nikotinhalt. Alla produkter vi säljer är lagliga inom EU och Sverige.

18-arsgrans-for-vape-eciggÄr det åldersgräns på vape?

Ja, i Sverige måste du vara 18 år för att få köpa vape. Vi säkerställer din ålder genom ditt personnummer vid beställning för att säkerställa att vi inte säljer några vapes till mindreåriga. Läs mer om lagstiftningen av vaping.

Är det bättre med vape än cigaretter?

Vi kan tyvärr inte uttala oss specifikt i denna fråga. Det finns risker med både vape och cigaretter. Däremot kan vape vara ett alternativ till att röka vanliga cigaretter. Däremot finns det fortfarande risker med att vejpa.

Här kan du läsa om Folkhälsomyndighetens uttalande kring vaping.

Vilken vape passar bäst för nybörjare?

En nybörjare kan börja med en vape startpaket, en engångsvape eller ett enklare podsystem. De flesta engångs vape är billiga och kräver ingen förkunskap – men vill du spara pengar i längden är en vanlig vape där du kan fylla på e vätska att föredra.