Information om E-Cigaretter / Certifiering och FAQ

 

Viktig information angående elektroniska cigaretter:
- Förvara eCigaretter och refillvätska (även förbrukade) oåtkomligt för barn!
- Tänk på hälsan och rök så lite du kan, det är alltid bäst att helt sluta röka!
- Tänk på att  Nikotin är beroendeframkallande och påverkar hjärt- och kärlsystemet. Detta ökar   risken för förhöjt blodtryck och åderförkalkning.


Dessa personer skall inte använda eCigaretter:
- Personer under 18 år.
- Icke rökare
- Gravida eller ammande kvinnor 
- Om läkare avråder från rökning

Vad är ett Elektronisk cigarett?

Elektronisk cigarett är en helt ny och unik enhet som efterliknar i utseendet och känslan av en vanlig tobakcigarett. Men till skillnad från en vanlig cigarett, behöver det inte vara tänd för att kunna röka, vilket eliminerar en handfull farliga kemikalier som tjära eller kolmonoxid - produkter av tobak förbränning. Elektronisk cigarett är en batteridriven anordning som har en speciell värmeelement som kallas "atomizer" eller "förångare" som förångar nikotinet eller nikotinfri vätska som finns inuti "cartridge" eller tank. En eCigarett kan se ut precis som riktiga cigaretter, kan smaka precis som riktiga cigaretter, men producerar vattenånga, istället för cigarettrök.
Elektronisk cigarett består av tre huvudkomponenter: ett batteri, en atomizer och en patron fylld med nikotinvätska som kallas "e-liquid" eller "eJuice". Vätskan finns som nikotinfri eller med olika nikotinstyrka med 6mg, 12mg, 18mg och 24mg. Hangsen E Juice använder endast ingredienser av högsta kvalite som 98% rent nikotin, franska smaksättning och amerikanska propylenglykol. Det är samma typ av arom och smakämnen som används i godis och livsmedel. Alla produkter från Hangsen har gått igenom ISO9001 och GMP International Quality Assurance. Produkterna har fått TUV, CE, RoHS certifikat. Hangsens Original eJuice är globalt välkänd varumärke och används av över 10 miljoner konsumenter i över 80 länder.

Hur fungerar E-cigaretten?

Du finns två olika versioner av en e-cigarett. Den ena har en knapp som du behöver trycka in varje gång du tar ett bloss medan den andra har en automatisk sensor som känner av när du suger in. Vid aktivering hettar batteriet upp nikotinvätskan och en rökliknande ånga skapas som användaren andas in och får där sin nikotinkick. När nikotinvätskan i tanken tar slut så kan du enkelt fylla på med ny och batteriet är återladdningsbart. 

Varför används eCigaretter?

eCigarett används eftersom det är så nära ett mirakel som rökare kan få! Smaken, den beröringskänsla, känslan i lungorna, utandning av ett vitt moln som med ett vanligt tobakscigarett men helt utan skadan som av en vanlig cigarett. Plus, du kan använda eCigg nästan var som helst!
Känslan är i princip densamma som att röka en vanlig cigarett. De flesta som börjar röka e-cigaretter blir positivt överraskade.
Vid användning av eCigaretter istället för de vanliga tobakscigaretter minskar förbrukningskostnad med upp till 90 %.
Förångare, batterier och patroner är förbrukningsartiklar som behöver bytas ut emellanåt. En 1oml flaska e-juice räcker för de flesta i 1-2 veckor, ett batteri i ca ett år eller 300-400 laddningar, och förångare ca 25 påfyllningar eller 3-4 veckor. 

Vad är Cleromizer/Atomizer?

Det är den vanligaste och mest köpta förångaren. Fördelarna med en Cleromizer/Atomizer är att den oftast är lätt att fylla direkt från flaskan utan spruta eller liknande. Det är lätt att direkt se hur mycket vätska som finns kvar samt att den rymmer betydligt mera vätska. Det är förbrukningsvara och räcker i ca 25-30 fylningar eller 3-4 veckor. På många senare cleromizers som CE4+ kan man byta enskilda delar såsom huvud/brännare och rör/hölje detta gör den billigare i drift. 

Batteri?

Batteri förser förångaren med ström. Det finns automatiska och manuella batterier. De automatiska batterier har en inbyggd censor som känner av när man röker. På manuella batterier måste man hålla inne en knapp när man vill använda eCigg. Normalt laddas batteriet på 1-4 timmar beroende på modell. Det rekommenderas det att de tre första laddningarna varar 8 timmar. Batteriets livslängd kan variera eftersom det är mycket beroende av hur mycket/ofta den används/laddas. Vill ni ha ett extra batteri köp en "Dubbel startpaket" som innehåller två batterier. Fördelen med två batterier är att man då alltid har ett fulladdat. 

Tips för att ditt E-Cigg batteri ska få en maximal livslängd:

- Fyll inte för mycket e-juice i din förångare så det rinner ner på batteriet, som då tar in fukt.
- Undvik slag och stötar på batteriet.
- Varje gång du laddar batteriet, torka noga av kontaktytan som fäster mot förångaren/laddaren.
- Skruva inte på förångaren stenhårt, då trycker du successivt ner kontaktytan på batteriet.

Nikotinfritt E Juice / Refill vätska?

I de flesta eCigaretter man använder en vätska sk eJuice eller e-liquid. Vätskan (e-juice) som förångas för att skapa ”rök” består av vatten, aromämnen, Propylen glykol (PG) och/eller Glycerin (VG) vilket av alla är godkända av FDA (U.S. Food and Drug Administration). Alla våra eJuice vätskor är blandade med 50% PG och 50% VG. Båda är vanliga och godkända livsmedelstillsatser. Det finns inga identifierade hälsorisker med användning av en e-cigarett med en nikotinfri vätska. Det är alltid bättre att använda nikotinfri vätska istället för vätska med nikotin.

E Juice / Refill vätska med Nikotin?

Refill vätska med nikotin till E cigaretten innehåller endast fem huvudingredienser: vatten, nikotin, propylen glykol, glycerol och smaksättning, vilket av alla är godkända av FDA (U.S. Food and Drug Administration). Väljer du refill vätskor/E juice med nikotin så slipper du fortfarande tjära, kolmonoxid, arsenik och de drygt 4800 andra skadliga och cancerframkallande ämnen som vanlig cigarettrök innebär. De effekter som nikotin skapar i din kropp kvarstår dock. Nikotin är beroendeframkallande och påverkar hjärt- och kärlsystemet. Detta ökar risken för förhöjt blodtryck och åderförkalkning.

Det är givetvis bättre för hälsan att inte använda nikotinprodukter överhuvudtaget men det är klart bättre att använda en E Cigg med nikotin än att röka en vanlig tobakscigarett. Skillnad är att du undviker tusentals kemiskan ämne som går rakt in i blodet och sakta bryter ner din kropp. En till fördel med en E cigarett är att om du väljer att tillsätta nikotin du kan sakta men säkert minska mängden nikotin och på så sätt bli av med beroendet. Du kan trappa ner nikotinhalten och avsluta med nikotinfri vätska. Vi har vätskor i massor av olika smaker och nikotinstyrka med 6mg, 12mg, 18mg och 24mg.

Råd och Tips om E Cigaretter:

- Vid återfyllning av ecigaretter så måste man vara extra försiktig så att inte refill vätska tränger ner i batteriet. Detta kan göra batteriet oanvändbart genom att kontakterna i censorn klibbar och batteriet ligger konstant på. Om det ändå har hänt kan man låta batteriet stå över natten med lampan uppåt och hoppas att vätskan rinner ut så det börjar fungera.
- Läs alltid medföljande manual innan användning. 
- Skruva alltid av cartomizer/atomizer från batteri vid återfyllning.
- Överfyll inte, vid överfyllning blås ut överskott före användning.
- Blås aldrig i munstycket när atomizer/förångare sitter på batteriet.
- Förvara inte en nyligen fylld E Cigarett stående/ligande med lampan nedåt.
- Rengör alla delar för användning

Läs mer om användning och tips för E-Cigaretter i vår Manual...

 Har du frågor eller synpunkter hör gärna av dig via vår kontaktförmulär..